Energieverbruik

Met de warmtepomp verbruik je geen gas en betaal je dus ook geen vastrecht voor de gasaansluiting. De warmtepomp werkt op elektriciteit. Je gaat dus meer elektra verbruiken, maar dat wordt gecompenseerd door de zonnepanelen op het dak. Een energieneutrale woning betekent dat alle energie die de woning zelf nodig heeft, wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak. Wat overblijft, is de energierekening voor je eigen elektraverbruik. Denk bijvoorbeeld aan de koelkast, televisie, lampen, etc. Dit verbruik kun je compenseren door extra zonnepanelen bij te plaatsen. Of hier nog ruimte voor is op het dak, kun je overleggen met jouw woonconsulent.

Groendak

De platte daken van jouw woning in Operahof worden voorzien van groendaken. Zo’n groendak is begroeid met mos en sedum (vetplantjes). Dat ziet er niet alleen mooi uit, het verlengt ook de levensduur van jouw dakbedekking van 20 naar 40 jaar. Bovendien absorbeert een groendak CO², houdt het kou en hitte buiten en neemt het overtollig hemelwater moeiteloos op. Ook niet onbelangrijk: groendaken verbeteren de luchtkwaliteit doordat het fijnstof opvangt én deze daken helpen de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dus hoe meer mensen met een groendak, des te beter is het voor onze planeet.

Gecertificeerd hout

Daarnaast wordt uitsluitend FSC-PEFC-STIP gecertificeerd hout gebruikt. Hiermee heb je garantie dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen voor productie, verwerking en/of handel. STIP maakt gebruik van bestaande door TPAC goedgekeurde COC-systemen. De STIP-regeling brengt alle houtstromen binnen een bedrijf in kaart en verifieert deze op herkomst. Hierbij draagt Operahof bij aan een markt voor 100% duurzaam hout.

 

Ontwikkeling & realisatie

Nijhuis Bouw B.V.
Molendijk Noord 92a
Postbus 241
7460 AE Rijssen
Tel. 0548-53 54 45
operahof@nijhuis.nl
nijhuis.nl

Verkoop & informatie

Heb je vragen over Operahof?
Stel ze via 'Mijn chat' in je persoonlijke account
account.operahof.nl/inloggen

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2